top of page
settons.jpg

MEREN

Op ontdekkingstocht langs en op het water

Meren in de Morvan

 

De zes stuwmeren in het Natuurpark van de Morvan trekken elk hun eigen publiek aan: zwemmers en watersporters die faciliteiten zoeken, vissers, liefhebbers van wildwatervaren, wandelaars, rustzoekers… 

De zes stuwmeren in de Morvan zijn in de 19e en de 20e eeuw aangelegd om te voorkomen dat de Seine in Parijs zou overstromen.

 

Het Meer van Settons werd tot 1920 ook gebruikt voor de houttransporten vanuit de Morvan naar Parijs. 

De mooiste stranden langs de stuwmeren zijn, volgens de website van het park: het strand van La Cabane Verte aan het Meer van Settons; Bonin en het schiereiland Blaisy aan het Meer van Pannecière; het strand van Chamboux; en de inhammen van het meer van Saint-Agnan. Bewaakt zwemmen kan alleen in het hoogseizoen in het Meer van Settons bij het watersportcentrum Actival.

Vissen

In de stuwmeren leven karpers, rivierkreeften, snoeken, snoekbaarzen, en rivierbaarzen. Op sommige plekken kan ook op forel worden gevist. Uiteraard is een Franse viskaart nodig. Bij een aantal meren wordt een departementale of interdepartementale vergunning vereist. Check dit vooraf bij het toeristenbureau of het gemeentehuis. Nachtvissen is toegestaan op sommige plaatsen rond het Meer van Pannecière en in het meer van Saint-Agnan op meer dan 600 meter afstand van de stuwdam.

 

De zes stuwmeren zijn: Meer van SettonsMeer van PannecièreMeer van Saint-AgnanMeer van ChaumeçonMeer van Crescent, en Meer van Chamboux.

Meren

meren.jpg
bottom of page