top of page

KUNST BIJ CHATEAU DE CLINZEAU

SAINT LEGER DE FOUGERET, 14 FEBRUARI 2023


AFGELOPEN WEEK HEBBEN WIJ OP CHATEAU DE CLINZEAU

EEN PRACHTIG KUNSTWERK VAN DE BEELDEND KUNSTENAAR RINO VAN VOORBERGEN GEPLAATST. RINO IS EEN NEDERLANDS KUNSTENAAR EN HEEFT VELE UNIEKE WERKEN GEMAAKT.


RINO HEEFT ONS DE KANS GEGEVEN OM ZIJN PRACHTIGE KUNSTWERKEN TENTOON TE STELLEN IN CHATEAU DE CLINZEAU!


UITEINDELIJK ZAL ER EEN PRACHTIGE BEELDENWANDELING KOMEN OP HET LANDGOED. HOUD ONZE SITE EN SOCIAL MEDIA IN DE GATEN VOOR UPDATES!

"BEELDSPRAAK"IN DE HAL VOND U AL TWEE PRACHTIGE WERKEN NAMELIJK :


Turbulente Stier

In deze stier is een evenwicht gezocht tussen "abstract" en "figuratief". De belangrijkste vorm in dit beeld, is de spiraal vorm, die in een krachtige beweging van zijn rechter poot naar zijn kop loopt.Daardoor wordt de suggestie van een aanvallende stier nog versterkt. De stier is van uit de beweging ontstaan, terwijl de niet-realistische vormen sorteren in de realistische voorstelling van een stier.

inception

"Het beeld staat op 3 stalen pennen op los te komen van de aarde.

en drie abstracte vormen dansen om elkaar heen en vormen een spannende binnen ruimte.

over het algemeen maak ik eerst een klein model, dat ik later in het groot uitwerk. in dit geval heb ik alleen een klein model van de armatuur gemaakt. Dus toen ik aan het beeld ging beginnen had ik alleen de grote lijnen van de armatuur. Het is eigenlijk heel spannend en avontuurlijk om zo te werken, want binnen de structuur van de armatuur kun je heel veel kanten op. het is een abstrakt beeld, maar ik heb de 3 bovenste vormen zo gemaakt dat ze de suggestie van vogel koppen wekten. door deze "koppen" ook nog eens de zelfde kant op te laten kijken, krijgt het beeld richting en evenwicht."
HEEFT U INTERESSE OM EEN BEELD TE KOPEN NEEM DAN CONTACT OP MET DE HEER VAN VOORBERGEN

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page